Schoonheidssalon Renacé in Ridderkerk heeft een zeer doeltreffende acne behandeling voor mensen met acne of acne littekens in het gezicht, hals, rug of decolleté. Daarvoor bieden wij een effectieve acne behandeling aan om je huid weer gezond, glad en gaaf te maken. Het is tijd om je van je acne af te helpen met een diepwerkende behandeling die het probleem bij de kern aanpakt.

Wat is Acne?

Acne, of puistjes/jeugdpuistjes, is een zeer ontsierende en vaak hardnekkige huidaandoening die in de pubertijd ontstaat maar waar ook veel volwassenen last van hebben. Het is een verstoring van de talgproductie in de huid en kan in verschillende vormen voorkomen. acne komt het vaakst op deze plekken op het lichaam voor:

 • Puistjes op rug
 • Puistjes op kin
 • Puistjes in nek
 • Puistjes op het voorhoofd
 • Puistjes op de wangen
 • Onderhuidse puistjes
 • Puistjes op billen

Hoe verloopt acne?

Acne ontstaat in de pubertijd en wanneer het onbehandeld blijft kan het lang aanhouden. In principe verdwijnt acne voor je 25e maar veel volwassenen blijven er last van houden. De heftigheid van acne varieert per persoon: de een heeft slechts hier en daar een pukkeltje, de ander daarentegen heeft een uitgebreide aandoening bestaande uit puistjes, pukkels en zelfs vrij pijnlijke en grote cysten op gezicht, rug en borst.

Talgkliertjes

We hebben allemaal talgklieren die talg produceren. De talg is bedoeld om de huid soepel te houden. Als de talgkliertjes in de huid ontregeld en verstopt raken, kan dit tot onderhuidse ontstekingen leiden.

Deze huidontstekingen gaan vaak gepaard met bijkomende infecties, zodat de huid rood wordt en er pus uit de pukkels en bultjes komt. Dit kunnen de zo gevreesde acne littekens op de huid geven. Gelukkig kunnen wij jou daar een goede acne behandeling voor bieden om acne littekens sterk te verminderen, zodat je gezicht er weer een stuk gezonder, gaver en gladder uit zal zien.

Wat te doen tegen acne: de oorzaken van acne identificeren

Het is belangrijk om te weten wat de oorzaken en verergering van acne kunnen zijn, aangezien acne verschillende oorzaken kan hebben. De meest voorkomende zijn:

 • Hormonale acne: de oorzaak is een verhoogde (dikke) talgproductie m.n. in de pubertijd).
 • Verstopte poriën (huidschilfers die niet goed afschilferen en zich ophopen) in combinatie met overmatige talgproductie.
 • Een ongezonde levensstijl (roken, slechte voeding (m.n. suikers en zuivelproducten).
 • Genetische factoren (van binnenuit).
 • Een verminderd immuunsysteem.
 • Huidbacteriën die de huid infecteren.
 • Agressieve of verkeerde huidverzorgingsproducten.
 • Door het ophopen van de talg die niet naar buiten kan vloeien en de aanwezige bacterie (Propionibacterium acnes) raakt de wand van het afvoerkanaal beschadigd. De talg komt in de omliggende huid terecht en veroorzaakt zo een onderhuidse ontsteking met roodheid en puistjes als gevolg.

Acne behandelen

Voor optimale huidverbetering is het belangrijk dat de acne huid goed in kaart wordt gebracht. Andere belangrijke factoren zoals voeding, medicatie en lifestyle zijn van grote invloed op het slagen van de behandeling en zijn onderdeel van het vraaggesprek . Het is dus van belang om een goed gesprek te hebben voordat we u het beste advies kunnen geven.

Wat kan je verwachten van een acné behandeling?

Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op een acné behandeling leggen wij uit wat je kunt verwachten. Wij hebben de behandeling onderverdeeld in vier stappen:

Omdat niet alle huiden hetzelfde zijn en omdat acné op verschillende manieren behandeld kan worden, voeren we eerst een één op één gesprek waarin o.a. gelet wordt op de intensiteit van de acné. Ook stellen we een paar vragen over o.a. het gebruik van acnémedicatie. Deze vragen helpen ons om tot de juiste behandeling te komen. Aan de hand van de uitkomst van dit gesprek stellen we een behandelplan op. In dit behandelplan staat:

 1. de behandelmethode in de salon;
 2. de producten die thuis gebruikt dienen te worden ter ondersteuning van de behandeling;
 3. advies over voeding en leefstijl
 4. tips en adviezen : om een optimaal resultaat uit de acné behandeling te behalen

Het aanpakken van acné is een samenspel van jouw behandelaar en jezelf. Alleen als er samengewerkt wordt is het resultaat het grootst. In de salon wordt het grootse werk verricht maar thuis is de onderhoudt van jouw huid net zo belangrijk.

Na het uitvoeren van het intakegesprek en het maken van het behandelplan, gaan we over op de behandeling zelf. Deze kan variëren van minstens 4 tot meerderen behandelingen. Dit is afhankelijk van de intensiteit van jouw acnéprobleem. De behandeling(en) bestaat uit:

OPPERVLAKTEREINIGING + DIEPTEREINIGING + UITDRUKKEN VAN PUKKELTJES + CALMEREN EN BESCHERMEN VAN DE HUID

Bij een acné behandeling draait alles om de reiniging. We beginnen dan ook met het reinigen van de huid met een milde en vet oplossende olie. Vervolgens verwijderen we de dode huidcellen met een scrub en brengen we de huid weer in balans met een lotion. Vervolgens gaan we over op de dieptereiniging wat wil zeggen het uitdrukken van mee-eters en puistjes. Hierbij wordt soms gebruik gemaakt van een klein steriel naaldje om een opening te creëren in de huid. Afhankelijke van de gekozen behandelmethode zal er wel of geen fruitzuurpeeling gebruikt worden voor een diepere werking al dan wel of niet in combinatie met een bindweefselmassage. De dieptereiniging is belangrijk om ontstekingen te verminderen en littekenvorming te voorkomen. Als laatste kalmeren, verzorgen en beschermen we de huid.

Ondanks dat acné niet geheel zal genezen voor een bepaalde periode is het wel rustig te houden met onze specialistische behandelingen en de huidverbeterende producten die wij jezullen adviseren. Want samen met jou willen wij het hoogsthaalbare resultaat bereiken!

Cosmoceuticals en nutraceuticals

Voor een hooghaalbaar resultaat is het van essentieel belang dat jijthuis ook aan de slag gaat door jouwhuid te blijven verzorgen met de juiste producten en supplementen. Bij instituut Renace maken we gebruik van (1) voedingssupplementen geselecteerd uit natuurlijke kruiden (nutraceuticals). Deze zijn een goede aanvulling op jouw dagelijkse voeding om huid van binnenuit te reinigen en te laten stralen! (2) producten met een hoog concentratie aan werkstoffen (cosmeceuticals). Voor de acnéhuid zijn de producten gericht op:

 • het verminderen van talgproductie
 • het remmen van ontstekingen door natuurlijke remmers
 • het herstellen van de huidbalans
 • het egaliseren van de huidstructuur door dode en opgehoopte huidcellen op te lossen
 • het versterken van de huidbarrière zodat de huid optimaal beschermt wordt tegen schadelijke indringers zoals bacteriën.
Bij instituut Renace gaan we voor maximale huidverbetering daarom kijken we niet alleen naar de “buitenkant”, maar ook naar je “binnenkant”. Hebben we de huid van jouw gezicht in kaart gebracht, dan gaan we kijken naar jouw ‘binnenkant’. We kijken of jouw acnéprobleem eventueel terug te herleiden is naar jouw voeding en lifestyle en we adviseren u over eventuele aanpassingen daarin. Het resultaat van het complete huidprogramma (de acnétherapie, de verandering in lifestyle en de thuisverzorging) is per persoon anders. De ene heeft al baat bij de eerste behandeling terwijl anderen meerdere behandelingen nodig hebben. Dit varieert van een paar weken tot een paar maanden.

Tips en adviezen

Ter ondersteuning en als onderhoud van de behandeling(en) voor een blijvend resultaat adviseren wij het volgende:

 • zorg dat je jouw huid dagelijks reinigt en verzorgt. Gebruik hiervoor geen heet water, zeep of alcoholhoudende producten. Deze drogen de huid alleen nog meer uit waardoor de huid als reactie nog meer talg produceert.
 • Knijp nooit zelf puisjes uit. Dit kan zorgen voor ontstekingen, littekenvorming en donkere vlekjes.
 • Verwissel jouw kussensloop met regelmaat zodat jouw gezicht op een schone ondergrond ligt.
 • Vermijd het dragen van een pet. Bacteriën hopen zich n.l. op de rand en houdt zo de acné in stand.
 • Gebruik alleen make-up op waterbasis en van goede kwaliteit om verstoppingen te voorkomen.
 • Gebruik huidverzorgende producten zonder parabenen om reactie op de huid te voorkomen.
 • Let op jouw voeding. Hoewel oude leerboeken beweren dat voeding geen invloed zou hebben op acné, leren we steeds meer van huidige publicaties dat voeding wel degelijk negatieve invloed heeft op het ontstaan van acné. Vermijd daarom lactosehoudende producten, varkensvlees, suikers en ranzige vetten.

Jouw Partner in huidverbetering, voor een blijvend resultaat!

Onderstaande producten ondersteunen de behandelingen en

De duur van de behandeling

Hoe lang de behandelingstraject zal zijn, hangt van de intensiteit van jouw acné en het genezingsproces af. In het begin zal de behandelingsfrequentie dicht op elkaar liggen, om de één of twee weken bijvoorbeeld. Daarna zullen we de frequentie af bouwen naar de 3 weken, 4 weken, enz. Totdat jouw huid in balans is. Daarna volstaat met een onderhoudsbehandeling om de 5 a 6 weken.

Dit hangt wel af van de zorg die u thuis aan jouw huid geeft.

Acne littekens verwijderen

Acne littekens kunnen je gezicht behoorlijk ontsieren en dat wil je natuurlijk niet. Gelukkig kunnen wij deze littekens verwijderen, of in elk geval behoorlijk doen verminderen, zodat je huid weer gezond, glad en gaaf wordt. Wij hebben hiervoor verschillende acne behandelingen. Dit is mede afhankelijk van het type en de ernst van deze littekens. Een groot aantal zorgverzekeraars vergoeden deze behandelingen. Vraag er dus ook even naar bij je zorgverzekeraar.

Acné behandeling aanvragen?

Wil je graag persoonlijk advies over de beste acne behandeling voor jouw gezicht? Dan nodigen wij je graag uit voor een gratis kennismakingsgesprek en een huidanalyse, zodat wij je de beste behandeling kunnen voorstellen. Wij heten je graag welkom in onze schoonheidssalon in Ridderkerk.

“Kies ook voor de beste acné behandeling voor jouw huid”