Renacé adviseert en helpt vrouwen en mannen met een vale en grauwe huid die vermoeid oogt en vaak vlekjes vertoond. Door de jaren heen kan je huid door diverse omstandigheden veranderen, wat  invloed heeft op de huidstructuur, vochtgehalte en huidveroudering. Is dit niet goed in balans, kan je vatbaarder worden voor huidirritaties, kan je huid zijn natuurlijke glans verliezen en heb je sneller kans op huidontstekingen, roodheid en jeuk.

De oorzaken van een vale en grauwe huid

Een vale en grauwe huid kan verschillende oorzaken hebben. Bij het ouder worden gaat de kwaliteit, afhankelijk van je leefomstandigheden, sneller achteruit. De talgproductie neemt af en je huid wordt vanaf je 30ste ook vaak wat droger. Ook de celvernieuwing wordt steeds trager. Ook kun je sporen van (overmatige) zon, roken, stress, slecht eten en hormonale veranderingen op je huid terug beginnen te zien. De huid is opgebouwd uit miljoenen cellen. Na verloop van tijd is het steeds moeilijker voor je huid om de dode of beschadigde huidcellen te vervangen voor nieuwe gezonde huidcellen. Het resultaat is een grauwe, vale en soms vlekkerige huid die ook vaak droog en trekkerig aanvoelt en huidirritaties heeft.

Lees ook meer over de diverse huidproblemen waar je huid mee te maken kan krijgen.

Wat kun je zelf doen en laten tegen een vale en grauwe huid?

Een belangrijk advies bij het tegengaan van een grauwe huid, is stoppen met roken. Je hebt vast wel eens gehoord van de beruchte ‘rokershuid’, waar rokers vaak last van hebben. Dit gaat ook samen met een versneld huidverouderingsproces, omdat door het roken de huid slechter wordt doorbloed, minder voedingsstoffen kan opnemen en dus ook eerder lijntjes en rimpels vertoont. Daarnaast is het raadzaam om voldoende te slapen, want je hebt vast wel eens in de spiegel gekeken naar een lange nacht doortrekken of feesten en om nou te zeggen dat je hier blij van werd..

Een vale en grauwe huid heeft de juiste voeding nodig

De huid is de graadmeter van je algehele conditie en de mate waarin je lichaam in staat is om de huid te voeden met gezonde voedingsstoffen die je inneemt. De juiste voeding is enorm belangrijk om een doffe en grauwe huid aan te pakken. Zorg dus voor extra vitamines, mineralen en antioxidanten die de vrije radicalen (die je huid beschadigen) zo veel mogelijk opruimen.

Op deze manier geef je je huid de benodigde voedingsstoffen en zie je ook dat je huid hier beter van wordt.

Behandelingen die je huid weer een boost geven

Voor optimale huidverbetering heeft Renacé ook voor de vale en grauwe huid goede gezichtsbehandelingen die je huid weer de nodige boost en oppepper geven. Je kunt hiervoor een professionele fruitzuurpeeling laten doen. Eventueel in combinatie met de Plasma Lift voor een optimaal en langdurig resultaat. Daarnaast zal je ook van ons diverse tips en adviezen krijgen voor je persoonlijke huidverzorging om je huid er weer fris, gezond en stralend te laten uitzien.

Huidverbeterende behandeling met een fruitzuurpeeling

Een vale en grauwe huid is aan stress onderhevig, de afweer neemt af en de huid wordt vatbaarder voor veroudering, irritaties en ontstekingen. De cellen vernieuwen zich trager en het lichaamseigen hyaluron in de huid neemt af. Met een fruitzuurpeeling voor de vale en grauwe huid en de huidverbeterende producten van Cenzaa, wordt de huid geactiveerd voor de aanmaak van collageen en elastine en worden de doorbloeding gestimuleerd en vernieuwen de huidlagen. Hierdoor wordt de huid zichtbaar voller, egaler, gladder en ziet er weer gezond en fris uit.

Bindweefselmassage

Met deze diepe massagetechniek wordt op het bindweefsel van de huid ingewerkt, waardoor de aanmaak van collageen wordt bevorderd en de doorbloeding gestimuleerd. Deze bindweefselmassage wordt ingezet voor een ultieme huidversteviging voor de vermoeide en doffe huid met verminderde elasticiteit. Een bindweefselmassage geeft de huid een volume boost, stimuleert de doorbloeding en laat de huid weer stralen.

Behandelingen die je huid weer een boost geven

Wil je graag persoonlijk advies over de beste huidverbetering voor jouw huidprobleem? Dan nodigen wij je graag uit voor een gratis kennismakingsgesprek en een huidanalyse, zodat wij je de beste behandeling kunnen voorstellen. Wij heten je graag welkom in onze schoonheidssalon in Ridderkerk.

“Geef ook je huid een boost met één van onze huidverbeterende behandelingen”