Renacé is een schoonheidssalon die mensen met rosacea behandelt in Ridderkerk. Een rosacea behandeling is speciaal bedoeld om deze huidziekte te verhelpen en de klachten te verminderen. Roodheid in je gezicht wil je natuurlijk niet, maar gelukkig kunnen wij je daar van af helpen, zodat jij weer stralend in de spiegel kunt kijken.

Wat is rosacea?

De letterlijke betekening van rosacea is ‘rood als een roos’. Rosacea is een chronische huidziekte in het gezicht en gaat gepaard met felrode tot paarsachtige verkleuringen op de wangen en neus. Vooral de vlekkerige roodheid in het gezicht valt erg op. Deze verwijde bloedvaatjes kunnen zelfs tot aanvallen van huidontstekingen en puistvorming leiden. Rosacea wordt vaak vergeleken met couperose, maar toch zit hier een verschil in. Rosacea kan namelijk ook gepaard gaan met een vorm van acné en bultjes, waarmee deze huidziekte dan ook heftiger is dan couperose. Bij rosacea is de huid vaak erg gevoelig. Ook kan de huid een prikkelend tot brandend gevoel hebben.

Hoe kan rosacea ontstaan?

Zonder dat je het weet kan rosacea door voedselinname negatief worden beïnvloed. Uit onderzoek blijkt dat bepaalde schimmels het ontstaan van rosacea kunnen aanwakkeren. Sterk gekruid voedsel, alcohol, veel verzadigde vetten en geraffineerde suikers kan rosacea in het gezicht verergeren. Ook veel zonlicht,  en geneesmiddelen die corticosteroïden bevatten, kunnen ook de rosacea klachten doen toenemen. Daarbij kunnen verkeerde huidverzorgingsproducten ook een negatieve invloed op rosacea uitoefenen. Rosacea komt het vaakst voor bij vrouwen vanaf circa 30 jaar. Dit hangt ook weer af van erfelijke invloeden en de huidconditie.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de demodex mijt ook een grote rol kan spelen bij het ontstaan van rosacea klachten. Deze mijt komt normaal gesproken gewoon op de huid voor, maar bij mensen met rosacea klachten reageert het afweersysteem hier veel feller op. In en rond de haar-talgfolikel waar de demodex mijt zich huist, ontstaat dan een ontstekingsreactie, waarbij puisten en pukkels ontstaan, omdat de mijt zich als het ware voelt aangevallen en hierop sterk reageert.

Rosacea behandeling

Een effectieve rosacea behandeling kan de klachten zeker verminderen en de huid rustig maken, maar rosacea is niet definitief te genezen. Rosacea creme kan de klachten (tijdelijk) doen verminderen.
Renacé kan de klachten wel sterk doen verminderen, de huid weer tot rust brengen en de roodheid terugdringen. Een rosacea behandeling zal je totale huidconditie bevorderen en de huidstructuur verbeteren.

Daarnaast adviseren wij de huid verbeterende producten van Cenzaa, ter ondersteuning van je behandeling om je huid te beschermen, te kalmeren en de huidbarriere te herstellen.

Onze behandeling om rosacea in het gezicht tegen te gaan: rosacea behandeling met een fruitzuurpeeling kuurDeze huidverbeterende behandeling is bedoeld om de bovenste laag van de huid te verwerken, zodat deze sneller gaat afschilferen. De fruitzuren hebben een ontstekingsremmende werking en activeren de collageen- en elastinevezels, waardoor de nieuwe huid weer egaler, gladder, gezonder en voller wordt.

Een Rosacea dieet kan helpen is onze ervaring. Als je op Google zoekt op ‘Rosacea dieet’ vind je veel recepten.

Rosacea behandeling aanvragen?

Rosacea is een nare aandoening. Boek nu een kennismakingsgesprek, zodat wij je huid weer kunnen herstellen met onze rosacea behandeling. Wij heten je graag van harte welkom in onze schoonheidssalon in Ridderkerk. .