Heb je last van pigmentvlekken? Dan wil je daar natuurlijk graag weer van af. Renacé kan pigmentvlekken verwijderen of zodanig verminderen dat je ze vrijwel niet meer ziet. Pigmentvlekken behandelen is dus goed mogelijk, zodat ze steeds minder zichtbaar worden of geheel verdwijnen. Pigmentvlekken worden ook vaak ouderdomsvlekken genoemd, omdat deze vlekjes bij huidveroudering steeds vaker voorkomen.

Pigmentvlekken en ouderdomsvlekken

Pigmentvlekken zijn de donkere vlekjes op je huid, die naarmate je ouder wordt steeds vaker op je gezicht verschijnen. Bij ouderdomsvlekken zie je dit ook vaak op de handen. De ene persoon heeft hier ook sneller last van dan de ander. Door een verstoring in de pigmentaanmaak, hoopt het pigment zich op bepaalde plekken op, waardoor deze als pigmentvlekken tevoorschijn komen. Bij een geïrriteerde huid of bij gebruik van verkeerde zon- en huidproducten, kunnen pigmentvlekken verergeren. Vooral in de zomer zie je steeds meer van die donkere plekjes op je huid.

Hoe ontstaan pigmentvlekken en kun je dit stoppen?

De hoeveelheid pigment in iemand zijn huid verschilt per persoon. De veroorzakers van pigmentvlekken of het verergeren daarvan kan verschillende oorzaken hebben:

  1. Veroorzaker nummer 1 is veel zon en opgelopen zonbeschadiging in de huid
  2. Natuurlijke huidveroudering na je 30ste
  3. Een verstoorde pigmentaanmaak
  4. Hormonale schommelingen (overgang, zwangerschap)
  5. Bepaalde erfelijke factoren
  6. Bepaalde medicatie of de pil
  7. Huidirritatie en huidontstekingen
  8. Agressieve verzorgingsproducten en parfum

Pigmentvlekken verwijderen is met specifieke gezichtsbehandelingen in onze schoonheidssalon zeker goed te behandelen. Daarnaast raden wij aan om rekening te houden met bovenstaande oorzaken en deze, waar mogelijk, zelf ook zo veel mogelijk te verminderen.

Pigmentvlekken gezicht verwijderen

Vooral in de zomer kunnen pigmentvlekken in het gezicht meer opvallen, mede door de vele uren zonlicht die je krijgt. Hoe lekker langdurig zonnebaden ook is, voor pigmentvlekken in het gezicht is veel zon een ramp. Het pigment in je huid zorgt enerzijds voor de bescherming tegen UV stralen. Anderzijds moet je wel je gezicht beschermen met een zonnebrandmiddel met een hoge beschermingsfactor om zonneschade in je huid te voorkomen. Pigmentvlekken verwijderen die door veel zonlicht of door de ouder wordende huid ontstaan, kunnen wij niet in één pigmentvlek behandeling verwijderen. Voor een langdurig en efficiënt resultaat, raden wij dus aan om meerdere pigmentvlekken behandelingen te volgen.

Lees ook de informatie op de pagina anti-aging en rimpelbehandeling om huidverjonging te stimuleren.

Pigmentvlekken verwijderen met fruitzuurpeeling of Plasma Lift

Pigmentvlekken verwijderen of sterk verminderen/vervagen doen wij in onze schoonheidssalon in Ridderkerk met behulp van de volgende behandelingen voor pigmentvlekken:

  • Pigmentvlekken verwijderen met fruitzuurpeeling
  • of Plasma Lift

Pigmentvlekken verwijderen of sterk verminderen/vervagen doen wij in onze schoonheidssalon in Ridderkerk met behulp van de volgende behandelingen voor pigmentvlekken:

Pigmentvlekken verwijderen met een fruitzuurpeeling

Deze huidverbeterende behandeling heeft een intensieve werking op de diepere huidlagen, waardoor de aanmaak van nieuwe huid, collageen en elastine wordt gestimuleerd. De peeling beschermt tegen huidveroudering en pigmentvlekjes en laat de kwetsbare huid opnieuw stralen, egaliseert en heeft een blekend effect. Ook heeft het een positief effect op de benodigde antioxidanten om vrije radicalen, die je huid beschadigen, tegen te gaan. Ter ondersteuning van de behandeling en voor een blijvend effect, is het van groot belang de huid constant te beschermen en te verzorgen met de producten van Cenzaa.

Pigmentvlekken behandeling met de Plasma Lift

In deze pigmentvlekken behandeling met de Lift wordt de bovenste laag van de huid op de plaats van de pigmentvlek als ware weggebrand. Er ontstaat een zwart vlekje die makkelijk weggehaald kan worden, waardoor de pigmentvlekken verbleken en vervagen. Voor pigmentvlekken verwijderen zal de behandeling meerdere keren herhaald worden, zodat het eindresultaat zo optimaal mogelijk zal zijn. Ook hierbij is het uitermate van belang de huid goed te beschermen en te verzorgen met de huid verbeterende producten van Cenzaa.

(alleen na goedkeuring van een dermatoloog)

Een pigmentvlekken behandeling aanvragen?

Wil je meer informatie over pigmentvlekken verwijderen? Kom dan gerust langs voor een kennismakingsgesprek. De huidspecialiste van Renacé zal je dan uitleggen welk behandelprogramma voor pigmentvlekken het beste bij jouw huid past.

“Pigmentvlekken verwijderen met de juiste pigmentvlek behandeling”