Heb je last van voetproblemen en ben je op zoek naar een medisch pedicure? Wij behandelen als medisch pedicure diverse voetproblemen in onze salon in Ridderkerk. Ons klantenbestand komt veelal uit de omgeving van Rotterdam Lombardijen, IJsselmonde, Paddewei, Barendrecht, Vrijenburg, of Kinderdijk. Naast een goede pedicure behandeling, geven wij altijd diverse tips en adviezen voor optimale voetverzorging bij jouw specifieke voetprobleem.

Voetklachten komen relatief vaak voor

Veel mensen hebben last van voetproblemen en voetklachten. Ongeveer 57 procent van alle Nederlands inwoners krijgt wel eens te maken met voetproblemen. Helaas neemt dit aantal ook steeds meer toe. Vooral vrouwen die graag mooie schoenen kopen en het liefst met (hoge) hakken, vinden het minder belangrijk dat het ook goede schoenen zijn. Bij veel voorkomende voetproblemen, zijn verkeerde, te nauwe of slecht gevormde schoenen bij oorsprong de boosdoener. Het kiezen van goede schoenen kunnen voetklachten op latere leeftijd voorkomen, dus best iets om bij stil te staan. Meestal ontdekken mensen pas hoe belangrijk voeten en goede voetverzorging zijn op het moment dat voetklachten optreden.

De meest voorkomende voetproblemen

Hieronder noemen wij de meest voorkomende voetproblemen die wij als medisch pedicure behandelen

Likdoorns of eksteroog

Een likdoorn of eksteroog is een naar binnen gegroeide eeltpit die zowel bovenop de voet, tussen de tenen als onderop de voet kunnen voorkomen. Likdoorns ontstaan door te veel druk op bepaalde voetplekken of tenen, waardoor de huid geïrriteerd raakt en extra eelt als bescherming gaat opbouwen. Door de constante druk van knellende schoenen wordt het eelt naar binnen gedrukt tot op de zenuwen of bot en dat geeft het beruchte pijnlijk gevoel. Gelukkig kunnen likdoorns goed behandeld worden en kan de medisch pedicure deze definitief verwijderen.

Voetschimmel of zwemmerseczeem

Door broeierige en warme schoenen en te weinig ventilatie, in combinatie met nattigheid, slecht afdrogen en een schimmelgevoelige omgeving, kan voetschimmel of het beruchte zwemmerseczeem ontstaan.De schimmels veroorzaken loslaten van de hoornlaag van de huid, waardoor er schilfers, vochtblaasjes en kloofjes tussen de tenen te zien zijn. Voetschimmel jeukt erg en gaat niet vanzelf over. Kom je niet van je voetschimmel af, schijnt niets effectief te werken en wil je hier graag een effectieve behandeling voor, dan kun je een afspraak met de medisch pedicure maken om van je voetschimmel af te komen.

Ingegroeide nagels

Bij verkeerd of rond geknipte nagels kunnen er, mede door bepaalde voetdruk op te de tenen, ingegroeide nagels ontstaan. Dit komt het meest voor bij de grote teen. De rand of punt van de nagel is dan in de huid gedrongen en ontstaat er op deze plek overtollig eelt. Naast dat dit behoorlijk pijnlijk is, kan dit ook tot een ontsteking leiden. Heb je nagels met een bolle vorm, kan er ook eerder een ingegroeide nagel ontstaan. Ingegroeide nagels kun je het beste door een pedicure laten behandelen, zodat een eventuele ontsteking en de ingegroeide nagel effectief kan worden behandeld.

Eeltvorming

Te veel eelt onder de voeten komt vaak voor is vooral pijnlijk bij de hiel en bal van je voeten. Overdadige eeltvorming ontstaat vaak door wrijving en druk op de voet en bij dagelijkse handelingen, veel staan en lopen, slecht schoeisel of sporten met zware voetbelasting. Onder de huidlaag van de voet worden nieuwe cellen aangemaakt, terwijl aan de huidoppervlakte niet genoeg cellen afsterven. Dit geeft een opeenhoping van epitheelcellen als gevolg.  Heb je last van droge voeten, ontstaat er ook sneller eelt, omdat de voet uitdroogt en korstvorming kan optreden. Een goede voetverzorging bij eeltvorming is dus belangrijk om overdadige eeltvorming te voorkomen.

Kloven en hielkloven

Kloven en met name hielkloven kunnen erg pijnlijk en hardnekkig zijn. Bij het niet behandelen van kloven, wordt het probleem steeds erger en de (hiel)kloven dieper. Als het overtollige eelt van de voeten gaat barsten kan dit erg pijnlijk zijn bij het lopen. De hielen kunnen verkleuren, er ontstaan witte kloofjes en verticale barstjes, waarbij de huid zelfs een beetje open kan staan. Het negeren van een droge huid en overmatige eeltvorming kan op ten duur tot kloven leiden. Het is hierbij dus heel belangrijk om goede voetverzorging in acht te nemen en de voeten dagelijks in te smeren met speciale vette voetcrème en crème tegen eeltvorming. Mocht dit niet baten, dan is een bezoek bij een pedicure echt noodzakelijk om je (hiel)kloven te laten behandelen. Bij diabetes kunnen opengesprongen kloven zelfs leiden tot slecht genezende wonden met flinke ontstekingen.

Kalknagels of schimmelnagels

Kalknagels herken je aan de verkleuring van de nagels. Kalknagels worden steeds dikker en zien vaak troebel van kleur. Ook kan de nagel gaan afbrokkelen. Kalknagels ontstaan als er schimmel de huid of nagel binnendringt. Dit gebeurt sneller als je ook last van voetschimmel hebt. Kalknagels kunnen erg hardnekkig zijn en vragen een goede behandeling om hier definitief van af te komen. Er zijn bij drogisten en warenhuizen wel middeltjes tegen kalknagels te koop, maar bij onjuist of verkeerd gebruik, kan het heel lang duren voordat het kalknagel probleem verholpen is, als de ‘thuis’ behandeling überhaupt aanslaat.  Vaak kan een pedicure de meeste effectieve kalknagel behandeling en het juiste advies hiervoor geven .

Lees ook de informatie op onze pagina over nagelproblemen.

Voetproblemen laten behandelen door de medisch pedicure

Bij alle soorten voetproblemen waar je zelf geen effectieve oplossingen mee (hebt) bereikt of die je uit voorzorg liever door een medisch pedicure laat behandelen, kun je bij onze praktijk terecht. Wanneer je bij voorkomende voetklachten regelmatig een bezoek aan de pedicure brengt, zullen diverse voetproblemen ook niet makkelijk meer terugkomen en zullen wij optimale voetverzorging kunnen bieden waar ook jouw voeten baat bij hebben.

Afspraak maken voor jouw voetklachten?

Wil je meer informatie over een behandeling voor je voetproblemen of wil je gelijk een afspraak maken? Je kunt hiervoor telefonisch of online contact met ons opnemen.

“Blijf niet met je voetproblemen doorlopen, de pedicure helpt je snel weer van je voetklachten af ”