Een fruitzuurpeeling zorgt voor vernieuwing van de huid. Hiermee kunnen diverse huidproblemen worden behandeld, waarbij een diepere werking in de huidlagen nodig is om huidverbetering en huidverjonging te kunnen doorvoeren. Met de fruitzuurpeeling in onze schoonheidssalon krijgt je huid een persoonlijke behandeling die specifiek geschikt is voor jouw huidtype en huidprobleem. Voor een optimaal resultaat wordt een fruitzuurpeeling alleen als kuur van 4 tot 6 behandelingen gegeven.

Wat is een fruitzuurpeeling precies?

Bij een fruitzuurpeeling wordt de bovenste huidlaag met oude huidcellen aan de oppervlakte verweekt. De huid gaat hierdoor versnelt afschilferen. Tegelijkertijd worden in de diepere huidlagen de collageenproductie en elastinevezels geactiveerd, waardoor de huid egaler, gladder en voller wordt. Een fruitzuurpeeling werkt diep in de levende huidlaag in, waardoor oppervlakkige rimpels, kraaienpootjes, huidbeschadiging en huidontstekingen aanzienlijk verminderen. Het fruitzuur heeft een ontstekingsremmende werking, waardoor het ook heel goed als acné behandeling kan worden ingezet.

Door de verhoogde celdeling en afschilfering van de huid met pigment gevulde opperhuidcellen, heeft dit ook een blekend effect en is een fruitzuurpeeling ook geschikt bij pigmentvlekken verwijderen. Door de aanmaak van nieuwe huidcellen, creëert deze peeling tot huidverjonging en ziet je huid er zichtbaar frisser, gladder en stralender uit. Na één behandeling zie je al verbetering.

Fruitzuurpeeling tegen diverse huidproblemen

Heb je last van huidproblemen en wil je hier graag een effectieve en langdurige oplossing voor, dan geeft een fruitzuurpeeling in onze schoonheidssalon fantastische resultaten.  Nadat wij een huidanalyse van je huidprobleem hebben gedaan, kunnen wij inschatten hoeveel fruitzuur behandelingen er nodig zijn om van je huidprobleem af te komen. Bij acné littekens of diepere rimpels, zullen er meer behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te behalen.

Voor welke huidproblemen kan een fruitzuurpeeling nog meer ingezet worden?

 • Futloze en vermoeide huid
 • Ouderdomsvlekken
 • Rokershuid
 • Een droge huid
 • De verouderde en verslapte huid
 • Fijne lijntjes en rimpels

Waar moet ik rekening mee houden na een fruitzuurpeeling?

Na een fruitzuurpeeling is je huid extra gevoelig en kwetsbaar, omdat de huid verdund is en de juiste verzorging nodig heeft. De nazorg met de juiste producten is een must. Het is een aanvulling op de fruitzuurpeeling behandeling want het optimaliseerd het resultaat. Het één gaat niet zonder het andere.

Daarnaast adviseren wij om je huid niet aan de zon bloot te stellen. Het dragen van een pet en zonnebril is een must. Om pigmentatie te voorkomen, is het belangrijk om je huid goed te beschermen tegen UV straling en een zonnebrandcrème met factor 30-50 te gebruiken.  Na de behandeling kan de huid er wat rood uitzien of kleine blaasjes vertonen, maar dit verdwijnt snel weer. Na een paar dagen kan schilfering optreden. De fruitzuurpeeling waar wij mee werken is volkomen veilig voor je huid en bevat natuurlijke ingrediënten.

Wat zijn de voordelen van fruitzuur op je huid?

 1. Het verwijdert dode huidcellen
 2. Verhoogd de celactiviteit en de celdeling
 3. Verstevigd de werking van haarvaatjes
 4. Zorgt voor een betere doorbloeding van de huid
 5. Heeft een effectieve werking op de diepere huidlagen
 6. Zorgt voor een betere opname van werkzame stoffen
 7. Geeft een preventieve werking tegen huidveroudering
 8. Toename van de collageenproductie en elastine
 9. Het verfijnt de poriën
 10. Het vervaagt pigmentvlekken
 11. Werkt tegen acné
“Ontdek zelf welk effect een fruitzuurpeeling op jouw huid betekent”