In onze pedicure praktijk in Ridderkerk, helpen wij ook klanten met diverse nagelproblemen zoals ingroeiende nagels, schimmelnagels, brekende nagels en andere nagelproblemen. Waar mogelijk proberen wij te achterhalen waar je nagelproblemen vandaan komen en wat de oorzaak hiervan kan zijn. Wij kunnen je dan de beste nagelbehandeling voorstellen in onze salon. Daarbij geven wij tips en adviezen wat je thuis kan doen om je nagels de beste nagelverzorging te geven.

Ingroeiende nagels

Ingroeiende nagels komen regelmatig voor en kunnen erg pijnlijk zijn. Dit gebeurt vaak als de grote teennagel niet goed is afgeknipt (te rond bijvoorbeeld) en bij het langdurig dragen van schoenen met een te smalle neus. De rand of punt van de nagel dringt dan in de huid en op deze plek groeit er extra eelt. De druk die hierop op de zijkant van de grote tenen ontstaat is behoorlijk pijnlijk en kan zelfs tot ontstekingen leiden. Heb je (vaker) last van ingroeiende nagels of een ontsteking aan je teennagel, dan kun je het beste een afspraak met de medische pedicure maken om dit te laten behandelen. Hiermee voorkom je pijnlijke medische. ingrepen met een langdurige herstelperiode.

Kalknagels

Kalknagels hebben niets met kalk te maken, maar het gaat hier om een schimmelinfectie aan de nagels die de nagels aantast, waardoor ze er kalkachtig en wit uit gaan zien. We hebben allemaal wel onschuldige schimmels op onze huid en die houden van warme, vochtige plekken waar ze lekker kunnen broeien. Dan kan het gebeuren dat een schimmel de huid of nagels binnendringt en ontstaat er een infectie, de zogenaamde schimmelnagels of kalknagels. De nagels worden wit of geel en na verloop van tijd breidt een beginnend plekje zich steeds verder uit en wordt de nagel dikker, broos en brokkelig en wordt vervormd. Dit kan soms pijnlijk zijn en ziet er lelijk uit. De medische pedicure van Renacé kan kalknagels behandelen in de pedicure praktijk.

Nagelreparatie

Heb je door kalknagels gescheurde nagels lelijke of afgebrokkelde nagels gekregen? Wij kunnen deze corrigeren en repareren om de aangetaste nagel(s) weer een gezonde uitgroei te geven en daarnaast een cosmetische uitstraling te bieden, zodat je je voeten weer kunt laten zien. Zeker in de zomer als je open schoenen draagt of vaak op blote voeten loopt.

Wij gebruiken hiervoor een synthetische, elastische gel die heel natuurlijk aanvoelt en de natuurlijke nagel de kans geeft om weer aan te groeien. We kunnen hiermee sterke verkleuringen bedekken in de kleur van je nagelbed. Tevens is dit een medische toepassing bij de behandeling van schimmelnagels, ingegroeide nagels of nagels die zijn geïnfecteerd met psoriasis. De gel die wij hiervoor gebruiken is elastisch en past zich aan de bewegingen van de nagel en voet aan tijdens het lopen. Daarbij heeft de gel ook een anti-schimmel toevoeging en bezit een antibacteriële werking.

Nagelreparatie met een gelnagel kan dus toegepast worden bij:

  1. Ingroeiengde teennagels
  2. Gescheurde teennagels
  3. Schimmelnagels en kalknagels
  4. Het vervangen van een stuk nagel
  5. Te groot afgeknipt hoekje van een nagel
  6. Het cosmetisch corrigeren van lelijke nagels

Lees ook de informatie over andere voetproblemen.

Geen scheurende, brekende en lelijke nagels meer?

Bij alle voorkomende nagelproblemen, gespleten nagels, ingescheurde nagels, slechte nagels, kalknagels of schimmelnagels biedt de medische pedicure van Renacé de beste oplossing. Met onze kennis en ervaring in het behandelen van diverse nagelproblemen, kunnen wij vaak de oorzaak achterhalen en je hiervoor de juiste nagelbehandeling bieden. Daarbij geven wij ook diverse tips en adviezen voor jouw persoonlijke nagelverzorging van je nagelprobleem.

Je nagelproblemen snel oplossen?

Wil je graag dat de medisch pedicure naar jouw nagelproblemen kijkt? Maak dan gelijk een afspraak of bel ons voor meer informatie over jouw specifiek probleem. We kunnen dan gelijk aangeven hoe we dat gaan behandelen. Wij zitten op 5 minuten loopafstand van het treinstation, bus en tramhaltes van Ridderkerk.

“Laat je nagelproblemen behandelen bij de medisch pedicure, zodat jij je nagels weer kunt laten zien”